PRAVNO OBVESTILO

Obvestilo o piškotkih

O piškotkih

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku strani naložijo na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani.

Naj omogočim piškotke?

Piškotke je potrebno vključiti, če želite v popolnosti izkoristiti funkcionalnost naše strani. V nasprotnem primeru, bo vaš obisk spletne strani omejen v delovanju in uporabniški izkušnji. Priporočamo, da piškotke vključite.

Katere piškotke uporablja naša spletna stran?

 • wordpress_test_cookie: Nastavi se v procesu vpisa in preveri ali je vaš brskalnik pravilno nastavljen, da dovoli piškotke, ki jih WordPress potrebuje. IZBRIS: Po koncu seje brskalnika.
 • wp­settings­: Nastavi se zaradi prilagoditve pogleda strani in (administratorskega) vmesnika. IZBRIS: 1 leto.
 • wp­settings­time­: Nastavi se zaradi prilagoditve pogleda strani in (administratorskega) vmesnika. IZBRIS: 1 leto.
 • wordpress_logged_in: Nastavi se pri preverjanju ali je uporabnik prijavljen. IZBRIS: Ni navedeno.
 • viewed_cookie_policy: Nastavi se po potrditvi sprejema piškotkov. IZBRIS: 1 leto.
 • PHPSESSID: Omogoča shranjevanje sej za upravljanje z vsebinami. IZBRIS: Po koncu seje brskalnika.
 • _ga: Piškotek se namesti z uporabo google analitike. Njegov namen je, da razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani, ki jim dodeli številko preko katere sledi obiskom strani in seji posameznega obiskovalca. IZBRIS: 2 leti po namestitvi
 • _utma: Piškotek se namesti z uporabo google analitike. Njegov namen je, da razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani, ki jim dodeli številko preko katere sledi obiskom strani in seji posameznega obiskovalca. IZBRIS: 2 leti po namestitvi.
 • _utmz: Piškotek se namesti z uporabo google analitike. Piškotek beleži kateri iskalnik in katero ključno besedo je uporabnik uporabil, da se je znašel tu. Beleži tudi odkod je obiskovalec prišel na našo spletno stran (iz katere povezave), prav tako pa beleži tudi in geografsko lokacijo ob obisku spletne strani. Na ta način je znano kateremu viru, mediju in ključnim besedam se lahko pripiše zasluge za dosego cilja obiskanosti spletne strani. IZBRIS: 6 mesecev po namestitvi
 • _utmb: Namesti se z uporabo google analitike. Njegov namen je, da zabeleži čas prihoda na stran. IZBRIS: 30 min.
 • _utmc: Namesti se z uporabo google analitike. Njegov namen je, da zabeleži čas odhoda s strani. IZBRIS: Po koncu seje brskalnika.

Katere piškotke uporablja naša spletna stran?

V kolikor vsebine naše spletne strani delite s prijatelji na družbenih omrežjih (Facebooku, Twitterju, idr.), se lahko zgodi, da vam bodo ta omrežja poslala piškotke. Njihovih piškotkov ne nadzorujemo in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Nazadnje posodobljeno: Velenje, 1. december 2017